To 93% των γυναικών στην Κάλυμνο έχουν ανασφάλεια με τα νύχια τους


Το ψυχολογικό υπόβαθρο πίσω από τη φρενίτιδα που επικρατεί στην Κάλυμνο με το φτιάξιμο των νυχιών αναζητά ο Αχινιός
2 στις 3 γυναίκες στην Ελλάδα κάνουν μανικιούρ, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μανικιουρικής και Πεντικιουρικής της Πάτρας. Στο νησί μας το ποσοστό αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο (βλ. σχετικό πίνακα), με τις συμπατριώτισες μας να "φτιάχνουν τα νύχια τους" σχεδόν κάθε βδομάδα, κάνοντας έτσι τις μανικιουρίστ να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Η σελίδα μας ερεύνησε αναλυτικά το ζήτημα εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους. Με ένα γκάλοπ, ρωτήσαμε τις Καλυμνιές κάθε πότε φτιάχνουν τα νύχια τους αλλά και ποιοι είναι οι λόγοι που τις ωθούν στο μανικιούρ και το πεντικιούρ.

Όπως θα δείτε ένα ποσοστό της τάξεως του 31% ασχολείται με τα νύχια του τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα ενώ είναι αισθητά μικρότερο το πλήθος των γυναικών που δεν ασχολούνται με την τακτική περιποίηση των νυχιών τους.
Πίνακας 1



Πίνακας 2


Από ψυχολογικής άποψης, η Ιωάννα Αναστασάκη (ειδικευόμενη στην επιρροή της αισθητικής στη γυναικεία ψυχοσύνθεση) εξηγεί: "Οι γυναίκες της Καλύμνου αισθάνονται διαρκώς την επιθυμία να δείχνουν όμορφες. Ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού με τις πολλές εκδηλώσεις και τα πανηγύρια, γνωρίζουν ότι όλα τα βλέμματα θα είναι πάνω τους. Η προσφυγή στο μανικιούρ είναι ένας τρόπος να αισθανθούν όμορφες. Όχι τόσο για τους άνδρες, ούτε για τον εαυτό τους, αλλά για τις άλλες γυναίκες. Μια γυναίκα όταν τελειώσει το μανικιούρ, αρχίζει να σκέφτεται πώς θα τα αναδείξει και τι θα πούν οι φίλες της-και όχι μόνο οι φίλες-όταν τα δουν."

Φυσικά, όλα αυτά δε θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στην οικονομία του νησιού. Πέρα από τις αισθητικούς που ασχολούνται επαγγελματικά, και άλλοι επαγγελματίες αυξάνουν το εισόδημά τους.
Οι βαφές και τα βερνίκια νυχιών είναι τα εμπορικότερα προϊόντα του μήνα Ιουλίου στην Κάλυμνο, ενώ τα αποθέματα σε Ασετόν έχουν αρχίσει να εξαντλούνται λόγω του βάψε-ξέβαψε. Επιπλέον, παρουσιάζεται αύξηση στις πωλήσεις φωτογραφικών μηχανών, που προορίζονται για τις αμέτρητες λήψεις των καινούριων νυχιών των γυναικών μας, σε διάφορα backrounds και στάσεις. 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Πες πλιο τίποτις...