Μετονομασία του αεροδρομίου μας σε "Ελευθέριος Μαμουζέλος" (ανακοίνωση)




Μία πρωτοφανής κίνηση από τη νέα ηγεσία του δήμου που αναβαθμίζει το αεροδρόμιό μας και παράλληλα αλλάζει το όνομά του. Διαβάστε το σκεπτικό της συγκεκριμένης ιδέας.

Με την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, το νέο δημοτικό συμβούλιο προβαίνει στη μετονομασία του Αερολιμένα Καλύμνου σε "Διεθνής Αερολιμένας Ελευθέριος Μαμουζέλος". Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί εδώ και μήνες αφού από καιρό υπάρχει η επιθυμία για αναβάθμιση και αξιοποίηση του αεροδρομίου μας. Το συγκεκριμένο όνομα προτάθηκε από το τμήμα δημοσίων σχέσεων και marketing του δήμου.
Προφανώς το "Ελευθέριος Μαμουζέλος" παραπέμπει στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας. Ο συσχετισμός φυσικά δεν ηταν τυχαίος, αφού το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα της Ευρώπης και με ένα παρόμοιο όνομα, η επιτυχία του δικού μας αεροδρομίου είναι δεδομένη. Παρ' όλα αυτά ο Ελευθέριος Μαμουζέλος δεν είναι ένα τυχαίο όνομα.

Ποιος ήταν ο Ελευθέριος Μαμουζέλος
Στην Κάλυμνο '60 ζούσε ένας βοσκός από τον Πάνορμο που είχε τα ζώα του στον Άγιο Αντώνη. Το όνομά του ήταν Λευτέρης Μαμουζέλος και είχε το παρατσούκλι "Αερόπλανο" αφού σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο πρώτος Καλύμνιος που πέταξε με αεροπλάνο. O Λευτέρης συνήθιζε να παίρνει το κοπαδι του το χειμώνα και να το ανεβάζει στο Άργος, όπου η βλάστηση ήταν κατάλληλη. Η περιοχή που βρίσκεται σήμερα το αεροδρόμιο ήταν η μόνιμη βάση του και οι βοσκοί που πήγαιναν εκεί ήξεραν ότι τα πρόβατα που έβοσκαν "ήταν του Αερόπλανου". Ο Λευτέρης, όντας ταξιδεμένος άνθρωπος πίστευε πάντα ότι αυτό το μέρος ήταν κατάλληλο για ένα αεροδρόμιο στο νησί και φρόντισε ώστε να καθαριστεί πλήρως, επιστρατεύοντας τις κατσίκες του.

Ο Δήμος μας ανακοίνωσε και επίσημα την αλλαγή της ονομασίας και την μετατροπή του αεροδρομίου μας σε διεθνές:
                               



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια