Σκωτσέζικες γκάιντες στη Γιορτή της Τσαμπούνας! (βίντεο)


Ένα από τα σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού είναι η Γιορτή της Τσαμπούνας. Ο πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος Άργους που αναλαμβάνει τη διοργάνωση, επιφυλάσσει μια ιδιαίτερη έκπληξη στη φετινή γιορτή, καθώς προσκάλεσε σκωτσέζικο παραδοσιακό συγκρότημα που θα παίξει ζωντανά τη 18η Ιουλίου.


Μετά την απόφαση η Γιορτή της Τσαμπούνας να γίνει καρπαθο-κρητικό-καμία-σχέση-με-Κάλυμνο γλέντι, οι διοργανωτές έβαλαν στο παιχνίδι και μουσικούς του εξωτερικού που ευελπιστούν πως θα δώσουν ένα ethnic στοιχείο στη γιορτή. Εξ' άλλου, κανείς δεν πάει στη γιορτή της τσαμπούνας για να ακούσει τσαμπούνα, αλλά για τα βιολιά και τις λύρες που είναι σπάνια στην Κάλυμνο.

Οι "Lazy Lads" είναι ένα συγκρότημα με καθαρά παραδοσιακές επιρροές. Δημιουργήθηκαν το 1998 στη Γλασκόβη της Σκωτίας και είναι λάτρεις της καλύμνικης μουσικής. Όπως μας αποκάλυψε ο αρχηγός και τραγουδιστής του συγκροτήματος, σκοπεύουν να εκτελέσουν μια διασκευή του "Ποτέ μου δεν ηξόμεινα" σε σκωτσέζικο ύφος. Με τους Lazy Lads και με άλλους καλλιτέχνες που θα δώσουν το παρόν, οι διοργανωτές πιστεύουν οτι θα κάνουν τους επισκέπτες να αγαπήσουν τη τσαμπούνα και την Αργότικη μουσική.

Στον Αχινιό έφτασε το διαφημιστικό σποτάκι της εκδήλωσης που εκτός από λύρες και άλλα καλύμνικα όργανα θα έχει και αρκετές διασημότητες. Το παρόν θα δώσουν οι δήμαρχοι Καλύμνου, τα τοπικά κανάλια και γνωστές φιλανθρωπικές οργανώσεις.




Έγινε πρόσκληση και στη Γωγώ Τσαμπά, η οποία αρνήθηκε ευγενικά

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια