Καλύμνιος αντιεξουσιαστής πέταξε σπινιάλο ως βόμβα μολότοφ


Άρωμα Καλύμνου είχαν τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
Ομάδα αντιεξουσιαστών συγκρούστηκε με αστυνομικούς που βρέθηκαν στο κέντρο λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων. Η θερμοκρασία ανέβηκε και τα επεισόδια εντάθηκαν μετά και τη ρίψη δακρυγόνων από τους αστυνομικούς. Οι αντιεξουσιαστές απάντησαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Στην καρδιά των επεισοδίων βρέθηκε και ο Βασίλης Κ, φοιτητής στην Αθήνα με καταγωγή από την Κάλυμνο. Ο Βασίλης, που ιδεολογικά ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, πέταξε μια βόμβα μολότοφ η οποία απώθησε τις αστυνομικές δυνάμεις για λίγο. Σύντομα όμως όταν επέστρεψαν, ο ίδιος βρέθηκε σε απόγνωση. Μην έχοντας κάτι άλλο να πετάξει, σκέφτηκε να ρίξει ένα σπινιάλο που είχε πάρει από την Κάλυμνο για να το δώσει σε έναν οικογενειακό γνωστό.

"Μου το είχε δώσει η μάνα μου α το πάω σε έναν άθρωπο που του ρέχουσι οι φούσκες" αναφέρει ο Βασίλης. Δεν είχε κάτι άλλο να κάνει και έτσι έχωσε ένα πανί μέσα στο μπουκάλι, του έβαλε φωτιά και το πέταξε δίχως δεύτερη σκέψη. Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο η φωτιά έσβησε, αφού η μολότοφ θέλει βενζίνη και όχι θαλασσινό νερό, αλλά ο Βασίλης πέτυχε αυτό που ήθελε. Ο δρόμος γέμισε με φούσκες και όσοι δεν έφυγαν από το ιδιαίτερο άρωμα, γλίστρησαν και έπεσαν, δίνοντας στους διαδηλωτές την ευκαιρία να φύγουν και να γλιτώσουν τη σύλληψη.

Ο συμπατριώτης μας δε μετανιώνει για την πράξη του και δηλώνει πως θα το ξανάκανε. Όσο για τις βόμβες-σπινιάλο, προτιμά να τις τρώει ο ίδιος και όχι οι αστυνομικοί

                              

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια