Ξεπερνά τα σύνορα η φήμη του αυγού της Καλύμνου! (Φωτογραφίες)

                                           
Το σήμα κατατεθέν πλέον της Καλύμνου για την περίοδο του Πάσχα είναι το "αυγό" που έχει στηθεί στην πλατεία. Ξεχάστε τους δυναμίτες-αυτοί περνούν σε δεύτερη μοίρα!

Είναι ένα από τα πρώτα αξιοθέατα που βλέπει κανείς όταν έρθει στην Κάλυμνο. Η επιβλητική παρουσία του κεντρίζει το ενδιαφέρον και αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους-επισκέπτες και ντόπιους. Από την πρώτη μέρα το αυγό έδειξε πως ήρθε για να μείνει.Είναι χαρακτηριστικό πως οι νέοι κανονίζουν πια τις συναντήσεις τους λέγοντας "Θα τα πούμε κάτω από το αυγό".

Κανείς όμως δε θα μπορούσε να προβλέψει το μέγεθος της λατρείας που θα ακολουθούσε. Η αναγνωρισιμότητα του αυγού μας έχει ξεπεράσει την Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές είναι οι πόλεις που σκέφτονται σοβαρά να αντιγράψουν το αξιοθέατο της Καλύμνου. Βαρκελώνη, Κων/πολη, Μόσχα και άλλες είναι στη λίστα αναμονής για να πάρουν την έγκριση από το Δήμο μας.

Ο Αχινιός έχει εξασφαλίσει τα σχέδια που παρουσίασαν οι εν λόγω πόλεις:

                                                                    Βαρκελώνη
       
                                                                                                                                                                      Μόσχα       
Κωνσταντινούπολη

Θεσσαλονίκη



Οι θρύλοι και οι δοξασίες

Πολλές είναι οι θεωρίες για την προέλευση του περίφημου αυγού. Δράκοι, γιγαντιαίες κότες, γενναίοι υπερήρωες είναι οι πρωταγωνιστές στις περισσότερες ιστορίες. Σε επικοινωνία που είχε με τον Αχινιό, ο γνωστός ιστορικός Μohai Labinski αναφέρει τις επικρατέστερες θεωρίες:



"Η Δρακομάνα και το μεγάλο αυγό"
Ο θρύλος αναφέρεται στο ταξίδι της βασίλισσας Daenerys Targaryen για την αναζήτηση αυγών δράκων. Το αυγό της Καλύμνου είναι το τελευταίο και σημαντικότερο απ' όλα και θα έρθει η ίδια να το παραλάβει (μετά το Πάσχα).



"Dragonball K (Kaλυμνος)"

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, το αυγό περιέχει την 8η και σημαντικότερη Dragonball που έχει βαλθεί να μαζέψει ο νεαρός Goku. Έχει δύο σημαντικές δυνάμεις: Να παρέχει δωρεάν WiFi και να στέλνει τους Καλύμνιους στο Darwin σε χρόνο ρεκόρ. 


Όποια να είναι η αλήθεια, το αυγό έχει αφήσει το σημάδι του στο νησί και είναι ένα μνημείο που κάθε Καλύμνιος που σέβεται την καταγωγή του, οφείλει να το επισκεφθεί.

(Το αυγό αποσύρθηκε από την πλατεία προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στην Κάλυμνο και σε όλο τον κόσμο. Δείτε σχετική ανακοίνωση στο facebook)

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Χαχαχαχα ολα ωραια, αλλο το αυγο στην Αγια Σοφια ειναι ολα τα λεφτα :-D :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες πλιο τίποτις...