Δωρεάν Wi-Fi σε όλη την Κάλυμνο


Τις μισές δουλειές του πρωθυπουργού αναλαμβάνει να καλύψει το Δημαρχείο μας αφού θα κάνει πράξη την προαναγγελία του Αντώνη Σαμαρά για δωρεάν ασύρματο ίντερνετ.



Στα πλαίσια του προγράμματος "Αγάπη για την Κάλυμνο" που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, ο δήμαρχος ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές για την Κάλυμνο, με πρωτοποριακές τομές στη δημοτική αυτοδιοίκηση. Μία από αυτές αφορά στην τοποθέτηση ασύρματου ρούτερ για την παροχή δωρεάν ίντερνετ σε όλους τους Καλύμνιους.

Η εξάρτηση των Καλυμνίων από το διαδίκτυο είναι γνωστή (αυτό αποτυπώνεται και στις καθημερινές επισκέψεις στον Αχινιό) αλλά μέχρι τώρα το ίντερνετ αποτελούσε ιδιωτικό αγαθό. Πλέον αυτό πρόκειται να αλλάξει αφού όλο το νησί θα έχει την δυνατότητα να συνδεθεί δωρεάν με το διαδίκτυο.
Σε κάθε γωνία της Καλύμνου, σε κάθε σπίτι της Τελένδου και της Ψερίμου, είτε με υπολογιστή είτε μέσω κινητού, θα μπορούμε να επισκεπτόμαστε τις αγαπημένες μας σελίδες, να κάνουμε like, να τουιτάρουμε και να ενημερωνόμαστε από τον Αχινιό.

Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει με την τοποθέτηση ενός γιγαντιαίου μόντεμ παροχής ίντερνετ (router) στην κεραία στο βουνό του Αγίου Σάββα, ενώ μέχρι την Άνοιξη θα έχουν μπει σε άλλα 3 σήμεία της Καλύμνου και της Ψερίμου. Τα έργα για την τεχνολογική ανάπτυξη της Καλύμνου θα συνεχιστούν μέχρι τις 24 Μαΐου.

Απάντηση στους επικριτές που λένε πως η Κάλυμνος δε χρειάζεται ίντερνετ αλλά δουλειές, δίνει ο ίδιος ο δήμαρχος στον Αχινιό προαναγγέλοντας τη δημιουργία υπερσύγχρονου χιονοδρομικού κέντρου στο Άργος μέσα στο 2014. Δημιουργούνται λοιπόν εκατοντάδες θέσεις εργασίας που θα ανακουφίσουν τους ταλαιπωρημένους συμπατριώτες μας και παράλληλα αναδεικνύεται η Κάλυμνος όχι μόνο σε αναρριχητικό- αλλά και σε χιονοδρομικό προορισμό.


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Πες πλιο τίποτις...