ΣΟΚ:Σύλληψη Καλύμνιου φοιτητή για παράνομη κατοχή θρύμπης


Με το σκληρό πρόσωπο της δικαιοσύνης ήρθε αντιμέτωπος ένας συμπατριώτης μας ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για κατοχή απαγορευμένων ουσιών.
Ο Π.Γ, πρωτοετής φοιτητής σε σχολή της Αθήνας, ταξίδεψε την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα προκειμένου να εγγραφεί στη σχολή του και να εγκατασταθεί στην πρωτεύουσα. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι τη στιγμή που κατέβηκε από το αεροπλάνο. Όπως περιγράφει ο ίδιος, ένα σκυλί της ασφάλειας του αεροδρομίου όρμησε πάνω του και άρπαξε τη βαλίτσα του. Ο ίδιος έντρομος απομακρύνθηκε καθώς το λαγωνικό έδειχνε ιδιαίτερο ζήλο να ανοίξει τη βαλίτσα.

Αμέσως κατέφθασαν αστυνομικοί οι οποίοι αφού απομάκρυναν το σκυλί (το οποίο είναι ειδικά εκπαιδευμένο ώστε να ανιχνεύει παράνομες ουσίες), άνοιξαν τη βαλίτσα του Π. Μαζί με τα σώβρακα και τις κάλτσες, βρήκαν 152 γραμμάρια κατεργασμένης θρύμπης και 83 γραμμάρια ακατέργαστης αλισφακιάς και αμέσως τον οδήγησαν στο Αστυνομικό τμήμα του Αερολιμένα.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Π. παραδέχθηκε πως ήταν δικά του αλλά υποστήριξε ότι προορίζονται για προσωπική χρήση. Ο Διοικητής κ. Προκοπίου, διέταξε την κράτησή του αλλά αφού επικοινώνησε με την μητέρα του τον άφησε προσωρινά ελεύθερο. Η μητέρα του επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του γιου της λέγοντας πως η ίδια έβαλε μέσα του τα απαγορευμένα βότανα. Αξίζει να σημειωθεί οτι σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, η πώληση της θρύμπης απαγορεύεται δίχως την έκδοση ειδικής άδειας (Άρθρο 2340,213/234 Α.Κ)

Τα κατασχεθέντα βότανα παρέμειναν στο τμήμα μέχρι να εξακριβωθεί η προέλευση και η ποιότητα τους. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, το τμήμα ετοιμάζει ψησταριά την Κυριακή.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια