Τουριστικό Αξιοθέατο το Ηφαίστειο στο Λαφάσι!

Ένα από τα πολλά αναξιοποίητα μνημεία της Καλύμνου αποκτά πλέον δημοσιότητα και προβολή. Το εδώ και δεκαετίες ενεργό ηφαίστειο στο Λαφάσι θα γίνει όπως φαίνεται η επόμενη μεγάλη πηγή εσόδων μετά το σφουγγάρι και τους αναρριχητές


Είναι γεγονός ότι η παρουσία της χωματερής και ιδιαίτερα σε ένα σημείο που φαίνεται σε όλη τη νότια πλευρά της Καλύμνου (και όχι μόνο) έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και τα παράπονα εδώ και χρόνια δεν είναι λίγα. Όχι μόνο από κατοίκους που διαμαρτύρονται για την επιβάρυνση της υγείας τους αλλά και από τους επισκέπτες, οι οποίοι δεν εκτιμούν την ομορφιά που έχει ένα βουνό γεμάτο σκουπίδια και καπνίζει όλη μέρα.

Τα νέα όμως που έρχονται από το δήμο είναι άκρως ικανοποιητικά. Όπως έγινε γνωστό, το ηφαίστειο μας μπαίνει πλέον στο χάρτη με τα ενεργά ηφαίστεια της χώρας και η Κάλυμνος αποκτά τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στα τουριστικά νησιά της Ελλάδας. Οι δημοτικές αρχές επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για την προβολή του συγκεκριμένου αξιοθέατου που έρχεται να δώσει οικονομική ενίσχυση με την αξιοποίησή του. Οι εργασίες για την ανάδειξή του έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια, αφού τόνοι σκουπίδια προστίθενται κάθε μέρα για να διατηρηθεί ζωντανό και μυρωδάτο.

Από το Φεβρουάριο του επόμενου έτους μπαίνει σε εφαρμογή η τουριστική του αξιοποίηση με πάγκους και gift shop στο Λαφάσι, ενώ θα υπάρχει και εκδοτήριο εισιτηρίων για όσους θέλουν να θαυμάσουν από κοντά τα μπεϊμπιλίνο και τις σαμπρέλες να παίρνουν φωτιά. Παράλληλα οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν μπάνιο στις δεκάδες μπανιέρες και λεκάνες που έχει εκεί, αφού όπως είναι γνωστό το μπάνιο σε περιοχές με ηφαίστειο είναι ευεργετικό για τον οργανισμό. Ήδη το πρακτορείο Magos Tours έχει συμφωνήσει ώστε να πραγματοποιούνται ημερήσιες εκδρομές με τα λεωφορεία της εταιρίας όπου και θα παρέχονται αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Εδώ θα δείτε ένα δείγμα της αξιοποίησης του ηφαιστείου μας:


 Τα καρτ-ποστάλ είναι σχεδόν έτοιμα:



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Πες πλιο τίποτις...