Υποχρεωτικά πλέον τα τσιπάκια στους κυνηγούς


Ένα ηλεκτρονικό τσιπάκι θα είναι υποχρεωμένοι να φέρουν όσοι κυνηγούν στην περιφέρειά μας. Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χτες στη Βουλή θα εφαρμοστεί από τις 15 Σεπτεμβρίου

Μετά την επιβολή της τοποθέτησης ηλεκτρονικού μικροκυκλώματος (τσιπ) στα κυνηγόσκυλα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέσω ενός νομοσχεδίου, αναγκάζει και τους κυνηγούς να έχουν ένα αντίστοιχο τσιπ. Σύμφωνα με τον γ.γ του υπουργείου Γιώργο Καγκεμπίδη, το τσιπάκι έχει έναν ψηφιακό πομπό που εκπέμπει σήμα σε συσκευές εντοπισμού θέσης (GPS) με σκοπό την ασφάλεια των κυνηγών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Από 15 Σπτεμβρίου 2018, οι κυνηγοί υποχρεούνται να φέρουν πάνω τους ένα ηλεκτρονικό μικροτσιπ με ψηφιακό πομπό. Το τσιπ θα εμφανίζει τη θέση τους στα κυνηγετικά πεδία και θα ελέγχεται από το γραφείο παρακολούθησης του υπουργείου. Οι κυνηγοί θα έχουν μαζί τους και μια συσκευή GPS που θα δείχνει τη θέση άλλων κυνηγών στην περιοχή, εξασφαλίζοντας έτσι την ασφάλειά τους από τυχαία πυρά. Μία ακόμα συσκευή θα έχουν οι συγγενείς και γνωστοί των κυνηγών ώστε να είναι σίγουροι για την ασφάλειά τους."

Οι αντιδράσεις για το συγκεκριμένο μέτρο άρχισαν από τα πρώτα λεπτά της ψήφισής του. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κυνηγών αρνούνται να ακολουθήσουν σκεπτόμενοι το μεγάλο κόστος του εν λόγω εξοπλισμού αλλα και την καταπάτηση της προσωπικής τους ζωής. Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο βρήκε σύμμαχους τις γυναίκες των κυνηγών που δέχτηκαν με ευχαρίστηση το συγκεκριμένο μέτρο αφού θα μπορούν να παρακολουθούν τους άντρες τους και θα γνωρίζουν αν όντως κυνηγούν πέρδικες.

Η σελίδα μας μίλησε με Καλυμνιές που είναι υπέρ του συγκεκριμένου μέτρου: ''Εγώ πιστεύω ότι είναι καλό. Όντα φευγει ο Τσελάρης κάνει και τέσσερις μέρες α τελεφωνήσει και λέει μου ότι 'ε πιάνει η Βόταφο στη Νίσυρο. Τώρα θα ξέρω που είναι και 'ε θα χολοσκώ'' λέει η Βασιλική από τη Χώρα. Η Νίκη από τον Αγιο Αντώνη εξετάζει μια άλλη παράμετρο: "Καιρός ήταν α το βγάλουσι το νόμο. Θα το βαστώ όλη μερα το ζηπηές και α δούμε ο Παντελής αμά κυνηγά πέρδικες στα Σκάλια ή καμιά φραγκόκοτα ΄πο το Καντούνι"

Το τσιπάκι βρίσκεται στα γραφεία των κυνηγετικών συλλόγων και όσοι επιθυμούν μπορούν να το προμηθευτούν άμεσα. Η τοποθέτηση γίνεται στο πόδι από κτηνίατρο. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22430138707 και email: huntingchip@hotmail.gps

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια