Στη Χαβάη μεταβαίνει άμεσα ο Σωφρόνιος για να επιθεωρήσει την παραγωγή κοτόπουλων



Για μία με δύο εβδομάδες θα λείψει ο δημοφιλής ιδιοκτήτης της ψησταριάς "Παντελής" προκειμένου να μεταβεί άμεσα στη Χαβάη. Η επιμονή στη λεπτομέρεια και η συνεχής αναζήτηση της τελειότητας έκαναν το Σωφρόνιο να ταξιδέψει ο ίδιος στο νησί του Ειρηνικού, το οποίο αποτελεί και πατρίδα των διάσημων κοτόπουλων της ψησταριάς.

Χρόνια τώρα, το ψητοπωλείο "Παντελής" που αποτελεί την κορυφαία επιλογή στα σουβλατζίδικα του νησιού, επενδύει διαρκώς σε νέες γεύσεις και νέες προτάσεις για τους μερακλίδικους γευστικούς κάλυκες των Καλυμνίων. Σήμα κατατεθέν μπορεί να θεωρηθεί το περίφημο κοτόπουλο Χαβάης, για το οποίο έχει γραφτεί μέχρι και αφιέρωμα στο περιοδικό TIME.



Τα πασίγνωστα σουβλάκια με τη μυστική συνταγή προέρχονται από συγκεκριμένη ράτσα κοτόπουλων που, όπως μαρτυρά και το όνομά τους, ζουν στη Χαβάη. Την τελευταία δεκαετία, η "Παντελής Α.Ε" προχώρησε σε εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Los Pollos Hawaianos που διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην περιοχή Αγουμαγκάσι, μερικά χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα Χονολουλού. Δεν είναι τυχαία λοιπόν η ποιότητα στο συγκεκριμένο σουβλάκι.

Σε δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει, έχει γίνει γνωστός ο τρόπος εκτροφής των κοτόπουλων Χαβάης, που θα ζήλευε όχι μόνο κάθε κοτόπουλο αλλά και άνθρωπος. Μεταξύ των περιποιήσεων που απολαμβάνουν τα συγκεκριμένα πτηνά, αναφέρονται το εβδομαδιαίο μανικιούρ, καθημερινό επιδόρπιο με ανανά για να γλυκάνει η σάρκα, μασάζ από εξειδικευμένους κοτομασέρ και χαλάρωση υπό τους ήχους του παραδοσιακού γιουκαλίλι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Σωφρόνιος θα λείψει για 10-15 ημέρες προκειμένου να διευθετήσει κάποιες εκρεμμότητες που προέκυψαν με μία μερίδα κοτόπουλων που δεν δέχονται να φάνε ανανά και προτιμούν φράουλα (κάτι που μπορεί να έχει αντίκτυπο και στη γεύση του σουβλακιού).



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια