Έπνιξαν και την Κάλυμνο τα χιόνια (φωτογραφικό υλικό +βίντεο)

 


Στο έλεος του χιονιά παραδόθηκε και η Κάλυμνος αφού το βράδυ της Δευτέρα, η "Ελπίδα" επισκέφθηκε και το νησί μας. Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού ζευγαριού που ανέβηκε για σέλφι.

Η κακοκαιρία που πλήττει σχεδόν όλη τη χώρα, δεν άφησε ούτε την Κάλυμνο  ανεπηρέαστη. Από το βράδυ ξεκίνησε έντονη χιονόπτωση από τα ορεινά ενώ μέχρι το πρωί, τα χιόνια είχαν πνίξει όλο το νησί. Φυσικά, τα εκχιονιστικά του δήμου βρίσκονται επί ποδός ώστε να καθαρίσουν τους δρόμους και να ρίξουν αλάτι και θρύμπη όπου χρειάζεται. Οι κάτοικοι βρέθηκαν προ εκπλήξεως αφού και παλαιότερα υπήρχε η προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά ήταν περιορισμένης κλίμακας. Από νωρίς όσοι ξύπνησαν, δεν έχασαν την ευκαιρία να παίξουν χιονοπόλεμο στις γειτονιές, να φτιάξουν χιονάνθρωπους και να φωτογραφηθούν με τα μαγιό τους στο χιόνι. 

Ιδιαίτερες συνθήκες στο ορεινό χωριό του Άργους, όπου οι επισκέπτες είναι εκατοντάδες και η προσέλευση ακόμα συνεχίζεται με τους κατοίκους να έχουν επιβάλει είσοδο 2€, η οποία όμως συνοδεύεται από ένα μπολ ζεστή φασουλάδα. 

Άργος 9 π.μ

Παρόμοια κατάσταση και στον Βαθύ όπου οι πορτοκαλιές έχουν παγώσει με αποτέλεσμα όσοι πάνε εκεί να σερβίρονται γρανίτα πορτοκάλι, έτοιμη από το δέντρο.
Βαθύς, 8π.μ


Ακολουθούν κι άλλες εικόνες που μας έστειλαν αναγνώστες

Παλιόνησος



Πλατύ-Γιαλός


Xώρα, Κορέα



Σε εξέλιξη βρίσκεται ωστόσο επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός νεαρού ζευγαριού, που ανέβηκε στον Άγιο Παντελεήμονα για μια σέλφι που θα απογείωνε το κοινόχρηστο ινσταγκραμ τους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει τόσο η ομάδα διάσωσης, όσο και ειδικοί κομάντος του στρατοπέδου μας.

Ο φακός του Αχινιός-Live βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αποκλεισμένων οδηγών


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια