Αλλάζει το όνομά της σε "Κατερίνα Τσελλαροπούλου" η Καλυμνιά πλέον, ΠτΔ



Την υποχρέωση να αλλάξει το επίθετό της, ανακοίνωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέλος του δημοτικού συμβουλίου μετά το πέρας της ανακήρυξης της ως επίτιμης δημότη της Καλύμνου. 


Καλυμνιά και με τη Βούλα, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Φυσικά πέρα από μεγάλη της τιμή πού είναι αυτός ο τίτλος συνεπάγεται και κάποιες υποχρεώσεις. Η κυριότερη αφορά στην αλλαγή του ονόματός της αφού το Σακελλάρης στα καλύμνικα είναι "Τσελλάρης". Συνεπώς η ΠτΔ αλλάζει το όνομά της σε Κατερίνα Τσελλαροπούλου*. Η κυρία Τσελλαροπούλου φάνηκε απροετοίμαστη για αυτή την εξέλιξη, αλλά οφείλουμε να πούμε πως αν και στα ψιλά γράμματα, ο δήμος είχε ενημερώσει από πριν πώς η αλλαγή του επιθέτου είναι μέσα στις νέες υποχρεώσεις της. Προφανώς το επιτελείο της προέδρου δεν είχε δει τη συγκεκριμένη επισήμανση, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι και οι διαδικασίες μετονομασίας της έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή.


Αξίζει να πούμε πως πέραν από αυτή την υποχρέωση υπάρχουν και άλλες μικρότερης σημασίας, όπως η υποχρέωση της να μάθει τη συνταγή για το μουούρι και τα φύλλα αλλά και πως την επόμενη φορά που θα έρθει στο νησί ο δήμαρχος δεν θα χρειαστεί να δώσει εντολή ώστε να μην καπνίζει η χωματερή. Ως Καλυμνιά θα πρέπει να γνωρίζει τα προβλήματα αυτού του τόπου και να βλέπει το πραγματικό του πρόσωπο.


*Η αρχική πρόθεση ήταν να λέγεται Καλοτίνα Τσελλαροπούλου, αν και στο μικρό όνομα ο δήμος μας είναι διατεθειμένος να κάνει μία υποχώρηση


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια