Ειδικότητα TikToker μπαίνει από του χρόνου στο ΕΠΑ.Λ Καλύμνου


 

Ανοίγονται νέοι ορίζοντες για την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων της περιοχής.

Όχι, το σπλάχνο σας δεν έχει αποβλακωθεί άδικα στο κινητό του.

Μετά από πρόσφατη εξέτασή της, πήρε το πράσινο φως η πρόταση της διεύθυνσης Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης προς το Υπουργείο Παιδείας. Η πρόταση αφορούσε στο άνοιγμα μιας καινοτόμας ειδικότητας που συμβαδίζει με τις νέες τεχνολογίες και μορφές επικοινωνίας. Η τελική απόφαση του Υπουργείου δίνει την έγκριση ώστε να εφαρμοστεί πιλοτικά στο νησί μας η ειδικότητα ΤικΤόκερ.

Το TikTok είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με τεράστια απήχηση, που επιτρέπει στους χρήστες του να ανεβάζουν βίντεο με την χρήση φίλτρων, οπτικών και ηχητικών εφέ. Τα περισσότερα βίντεο που ανεβαίνουν, έχουν να κάνουν με χορευτικές κινήσεις, αναπαραστάσεις σκηνών από τηλεοπτικές σειρές, ασήμαντες προσωπικές πληροφορίες και άλλες τέτοιες μαλακίες άλλα ψυχαγωγικά δρώμενα.

Οι χρήστες, ως επί το πλείστο νέοι ηλικίας 13-20, έχουν ως σκοπό να αποκτήσουν όλο και περισσότερους ακολούθους, οι οποίοι ανεβάζουν τη φήμη και ενδεχομένως, τις οικονομικές τους απολαβές. Στην Κάλυμνο οι ΤικΤόκερς αυξάνονται με θεαματικούς ρυθμούς στα γυμνάσια και τα λύκεια και δεδομένης της ανεργίας που μαστίζει τους νέους, αυτή η προοπτική θα βοηθήσει πολλές οικογένειες.

Τα μαθήματα της ειδικότητας θα είναι τα εξής:

  1. Εισαγωγή στα φίλτρα και εφέ.
  2. Επιχειρηματικότητα μέσω Κοινωνικών Δικτύων
  3. Trends και Χορογραφίες
  4. Υποβάθμιση Προσωπικότητας Και Προσωπικών Δεδομένων (ΥΠΠΔ)
  5. Μεθοδολογία Viral
Σκοπός της ειδικότητας είναι να αποδείξει στα παιδιά πως τίποτα δεν πάει χαμένο και πως η παιδεία είναι υπερεκτιμημένη αν ξέρεις να "το κουνάς καλά". Μετά το Πάσχα αναμένεται να γίνουν οι πρώτες προσλήψεις καθηγητών με ακαδημαϊκού επιπέδου influencing στα κοινωνικά δίκτυα.


Μανιτάρια-Κοιλιές διότι, γιατί όχι

οκ

Ας χορέψω με κάτι απλό και άνετο

Εναν τέτοιο ονειρευόμαστε όλες

Μαθηματικά και άλλα

Μόλις αυτοκτόνησε και η Γραμματική



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Πες πλιο τίποτις...