MasterCollyvo: Ο πρώτος διαγωνισμός για την τέχνη του κόλλυβου είναι γεγονός


Τον πρώτο διαγωνισμό παρασκευής κόλλυβων διοργανώνει ο δήμος σε συνεργασία με διάφορους συλλόγους του νησιού.


Εν όψει του Ψυχοσάββατου του Μαΐου (το πιο δυνατό Ψυχοσάββατο από τα δύο), θα διεξαχθεί το πρώτο MasterCollyvo με σκοπό να αναδείξει τις παραδόσεις και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται από γενιά σε γενιά. Οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες και οι ετοιμασίες είναι πυρετώδεις, με τις ταλαντούχες συμμετέχουσες να επιλέγουν με προσοχή τα υλικά. Όπως λέει άλλωστε το
σύνθημα του διαγωνισμού: "Κάτι παραπάνω από βραστό σιτάρι".

Η ανάγκη για την ανάδειξη αυτού του γλυκίσματος υπάρχει χρόνια τώρα, καθώς η ποιότητα έχει πέσει και οι παλιές γυναίκες που κρατούσαν ψηλά των πήχη έχουν αποσυρθεί*. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν ακόμα αρκετές με όρεξη-πραγματικές καλλιτέχνιδες του είδους, που είναι έτοιμες να μας εντυπωσιάσουν τόσο οπτικά όσο και γευστικά.

Χάντρες, σταφίδες και μυγδαλόψιχες όλων των αποχρώσεων, επιλέγονται προσεκτικά ενώ η ποικιλία του σιταριού και ο τρόπος μαγειρέματος, είναι το μυστικό κάθε καλού κόλλυβου. Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι το πρωί της Παρασκευής και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο στην κεντρική πλατεία. Το επίπεδο πάντως είναι ιδιαιτέρως υψηλό αφού κάποιες από τις διαγωνιζόμενες έχουν σημαντικά διαπιστευτήρια για τις ικανότητες τους.

Ενδεικτικά:

  • Η κ.Κατίνα έχει κάνει σεμινάρια δι' αλληλογραφίας με το όρο Σινά
  • Η κ.Μαρία έχει τη δική της ποικιλία σιταριού ολικής αλέσεως (χωρίς καν να αλεστεί)
  • Η κ.Νομική θα κάνει σφαιροποιημένο σιτάρι με αφρό σταφίδας και χιόνι από άχνη ζάχαρη και πικραμύγδαλο
Αν πιστεύετε πως είστε η καλύτερη, δεν μένει παρά να το δείξετε.
Εμείς, ετοιμαζόμαστε για το Ψυχοσάββατο και την ανάδειξη της κορυφαίας Collyvo artist.




*RIP

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια