Στην Κάλυμνο ο Ομπάμα! (φωτογραφίες)


Στο νησί μας πέρασε ένα 24ωρο χαλάρωσης ο Μπαράκ Ομπάμα λίγο πριν μεταβεί στην Αθήνα. Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ βρέθηκε στην Κάλυμνο ύστερα από παρότρυνση του γνωστού παρουσιαστή-μάγειρα Adrew
Zimmern, με τον οποίο διατηρούν μια φιλία ετών. Ο Zimmern είχε επισκεφθεί το νησί αρκετά χρόνια πριν για τα γυρίσματα της εκπομπής του και οι εντυπώσεις του δε θα μπορούσαν να είναι καλύτερες.

Έτσι όταν ο Ομπάμα ζήτησε τη συμβουλή του για ένα μέρος χαλάρωσης και ηρεμίας (πριν τις σημαντικές του συναντήσεις σε Αθήνα και Βερολίνο), η απάντησή του δεν ήταν δύσκολη. Έτσι, μετά από τεράστια κινητοποίηση και με τη συνεργασία της CIA με τις καλυμνιακές μυστικές υπηρεσίες ο πλανητάρχης βρέθηκε στην Κάλυμνο.

Σε πρώτη φάση, ο Μπαράκ Ομπάμα θέλησε να γευτεί τοπικά εδέσματα και έπειτα από συννενόηση με γνωστό στέκι της πόλης, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει φύλλα, χταποδοκεφτέδες και σπινιάλο. Έδειξε ιδιαίτερη ευχαρίστηση στη γεύση της θρίμπης την οποία αποφάσισε να φυτέψει στο νέο του σπίτι για τα επερχόμενα μπάρμπεκιου.

Φυσικά από το ταξίδι του, δε θα μπορούσε να λείπει η περιπέτεια γι αυτό και μετά από ένα δίωρο κατάδυσης, βρέθηκε στα Αργινώντα για αναρρίχηση. Παρακάτω ακολουθεί φωτογραφία που ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter ο διάσημος survivor Bear Grylls, που αυτή την περίοδο γυρίζει ένα επεισόδιο για την επιβίωση στα βουνά της Καλύμνου.


Όλα αυτά έγιναν κάτω από τεράστια μυστικότητα και όπως είναι λογικό το προσωπικό όχημα της φρουράς του, δεν κατέβηκε στο νησί αφού δεν υπήρχε περίπτωση να χωρέσει στα στενά. Έτσι ο πρόεδρος αναγκάστηκε να μετακινείται με το τρίκυκλο της παρακάτω φωτογραφίας.Η παρουσία του δεν άργησε να γίνει γνωστή από τον δαιμόνιο Μάμα Χαραμαντά που τον βρήκε να παίζει μπιλότα σε ένα από τα γνωστά στέκια (τον είχε συναντήσει και παλιότερα όπως θα δείτε εδώ). Ύστερα από εξαντλητικές συζητήσεις, εξασφάλισε μια αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΙΓΑΙΟ TV. Η συνέντευξη, που είναι μαγνητοσκοπημένη, θα προβληθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Αχινιός εξασφάλισε όλο το υλικό της συνέντευξης, αλλά για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας δε θα την δημοσιεύσουμε πριν το κάνει το τοπικό κανάλι.


Ο πλανητάρχης έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί μας και συνεχάρη τους τοπικούς άρχοντες για το έργο τους και την παρουσία τους στα σύνορα της Ευρωπαικής Ένωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αναφερθεί στην Κάλυμνο σε μία από τις τελευταίες ομιλίες του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια