Τη δημοτική αρχή κατηγορεί ο Δ.Διακομιχάλης για την έκλειψη ηλίου


Η μεγάλη διάρκεια της έκλειψης της 20ης Μαρτίου θα φέρει σημαντικές αλλαγές-με αρνητικό αντίκτυπο στο νησί μας-υποστηρίζει πρώην δήμαρχος.


Με τίτλο "Η ηλιοφάνεια θα αργήσει και άλλο στην Κάλυμνο μας" δημοσιεύεται σήμερα κείμενο του πρώην δημάρχου, κ.Διακομιχάλη σε τοπική ιστοσελίδα. Κύριο θέμα του κειμένου είναι η έκλειψη ηλίου της 20ης Μαρτίου και οι άσχημες συνέπειές της στο νησί μας. Όπως υποστηρίζει, η δική του δημοτική παράταξη είχε συμφωνήσει ώστε η διάρκεια του φαινομένου να περιοριστεί στη μισή ώρα το πολύ, αποφεύγοντας έτσι μεγάλες καταστροφές. "Παρατηρείται μια προκλητική απάθεια από μέρους της τοπικής ηγεσίας απέναντι στις συνέπειες της έκλειψης, με αποτέλεσμα η μισή ώρα της διάρκειας που είχε συμφωνηθεί επί της δικής μας θητείας, να φτάσει τις 3 ώρες τουλάχιστον." αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Διακομιχάλης αναφέρει παραδείγματα για τις καταστροφές που επίκεινται και-σύμφωνα με τον ίδιο-θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν η εκλειψη ήταν μικρότερης διάρκειας. "Η παλίρροια θα φέρει πλημμύρες που θα φτάσουν μέχρι το επιμελητήριο, Τα "καφέ πουλλάκια" που έρχονται το Πάσχα, θα κάνουν επιδρομή σε όλα τα ρούχα που απλώνουμε, από βρακιά μέχρι κράτσες και παπούτσα. Ακόμη προβλέπεται κύμα υγρασίας που θα προσβάλει τους δυναμίτες που ετοιμάζονται για το Πάσχα και σύμφωνα με επίσημες μετρήσεις, το 50% θα βγουν "ξεφουσσίες". Πριν όμως το Πάσχα αξίζει να επισημάνουμε την επίδραση μιας έκλειψης στα αιγοπρόβατα που προορίζονται για το μουούρι. Έχει παρατηρηθεί πως πολλά από τα κατσίκια που βλέπουν την έκλειψη παθαίνουν κρίσεις επιληψίας που συνοδεύονται με αυτοκτονικές τάσεις. Ο κύριος Γαλουζής θα μπορούσε να μετριάσει τις αυτοκτονίες κατσικιών αλλά δεν το έκανε. Πλέον για όσα κατσίκια βρεθούν στις ρόδες αυτοκινήτων, απαγχονισμένα κάτω από ελιές ή νεκρά ύστερα από υπερβολική κατανάλωση παπαρούνας, θα είναι ο ίδιος και η παράταξή του υπεύθυνοι"

Αν πάρουμε στα σοβαρά αυτές τις προειδοποιήσεις, θα πρέπει να περιμένουμε μία επεισοδιακή Άνοιξη και σίγουρα να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι απαραίτητες οι εξηγήσεις από την τοπική ηγεσία, που δεν κατάφερε να ελαττώσει τη διάρκεια της έκλειψης αλλά ούτε να φροντίσει να υπάρχει ηλιοφάνεια για να παρατηρηθεί το φαινόμενο. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια