Το αποχετευτικό σύστημα της Καλύμνου εμπνέει τον Κων/νο Κατακουζηνό (+ Αποκλειστική φωτογραφία)


Οι τελευταίες καιρικές εξελίξεις που είχαν ως αποτέλεσμα τις πλημμύρες στο νησί μας, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για έναν γνωστό συγγραφέα ο οποίος και στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με το αποχετευτικό σύστημα του Βυζαντίου

Ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός, Επίκουρος καθηγητής Βυζαντινολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών και συγγραφέας του best-seller "Το Αποχετευτικό Σύστημα στο Βυζάντιο" αποκάλυψε με δηλώσεις του στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ το επόμενο συγγραφικό του εγχείρημα στο οποίο πρωταγωνιστεί η Κάλυμνος.

Ο Αχινιός βρέθηκε στο γραφείο του γνωστού Βυζαντινολόγου, ο οποίος με χαρά αποδέχτηκε να μιλήσει για τη νέα του δουλειά.

Κύριε Κατακουζηνέ, πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το αποχετευτικό σύστημα της Καλύμνου;
Μετά την ολοκλήρωση του αριστουργήματος μου "Το Αποχετευτικό Σύστημα στο Βυζάντιο"  και την -πέραν πάσης προσδοκίας- επιτυχίας του, έλαβα την απόφαση να ασχοληθώ ενδελεχώς με το θέμα των αποχετεύσεων στον ελλαδικό χώρο. Η Κάλυμνος προέκυψε όταν μία βραδιά έβλεπα κάποιο ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση για τα ποτάμια του Αμαζονίου. Αυτήν την εντύπωση είχα δηλαδή αφού μετά αντιλήφθην ότι επρόκειτο για την Κάλυμνο και τα ύδατα της βροχής. Αυτή ήτο η στιγμή που σκέφτηκα το θέμα για το επόμενό μου σύγγραμμα.

Σας έκανε κάτι εντύπωση βλέποντας τις πλημμύρες;
Tωόντι. Η Κάλυμνος έχει το χαρακτηριστικό να πλημμυρίζει σε λίγα λεπτά και αυτο είναι κάτι που με εντυπωσιάζει τα μάλα. Εντός ολίγων λεπτών η πόλη της Καλύμνου μετατρέπεται σε Βενετία.

Σχεδιάζετε να επισκεφθείτε το νησί;
Σκοπεύω να παρευρεθώ σε μία διάλεξη στο Πνευματικό Κέντρο και ευκαιρίας δοθείσης θα μιλήσω με τους υπεύθυνους των αποχετεύσεων, γιατί αν συνεχιστούν αυτές οι καταστάσεις θα γελάσει και το ποικιλόχρωμον ερίφιον. (γέλια)

Πότε να αναμένουμε την παρουσίαση του βιβλίου;
Είναι όλα θέμα της εκδοτικής εταιρίας. Θα συζητήσω με τον εκδότη μου κ.Φουντουκιώτη, αλλά πιστεύω μετά τας εορτάς να έχουμε καταλήξει.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
Εγώ Ευχαριστώ. Εις το επανειδείν.
(στο σημείο αυτό ο κ.Κατακουζηνός μετά την χειραψία, αλείφει τα χέρια του με οινόπνευμα)




Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Είστε απίστευτοι!! Φοβερό χιούμορ και φαντασία. Απόδειξη ότι όση κρίση και εάν υπάρχει στην κοινωνία μας, το χιούμορ μας δεν το χάνουμε.
    Να είστε καλά που μας κάνετε και γελάμε, έστω και με τα χάλια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες πλιο τίποτις...