Με βάρκες πλέον η μετακίνηση στον εμπορικό δρόμο




Τα θαλάσσια μεταφορικά μέσα επιστρατεύει ο Δήμος Καλύμνου για την περίοδο των βροχών. Με την κατάσταση να έχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια, οι ιθύνοντες αποφάσισαν να δράσουν με μία -ομολογουμένως-πρωτότυπη κίνηση.

Η κατάσταση του εμπορικού δρόμου (και όχι μόνο) την χειμερινή περίοδο, θυμίζει  Βενετία, καθώς τα νερά της βροχής που καταλήγουν στη θάλασσα, ανεβαίνουν στο ύψος των "πεζοδρομίων" δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι τα καταστήματα του δρόμου είναι χτισμένα σε βενετσιάνικο κανάλι. Το μόνο πράγμα που έλειπε ήταν οι γόνδολες (οι μακρόστενες βάρκες που μεταφέρουν τον κόσμο στα στενά της Βενετίας), αλλά αυτό ήταν μέχρι πέρυσι, αφού από φέτος θα μεταφερόμαστε και εμείς με βάρκες!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημαρχείου, υπάρχει μέριμνα για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις μετακινήσεις τους την περίοδο των βροχών και των τροπικών πλημμύρων. Μία βάρκα θα αναλαμβάνει να κάνει το δρομολόγιο κατά μήκος του εμπορικού δρόμου. Έτσι, με αφετηρία στο Χριστό και τέρμα το ψητοπωλείο του Παντελή, το "πλωτό λεωφορείο" θα επιχειρήσει να κάνει τη μετακίνηση μας ευκολότερη. Τέρμα το βρέξιμο των ποδιών, τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν με νερό μέχρι τη μέση, η βρεγμένη φούστα της θείας Μαρίας που κατέβηκε να ψουνίσει. 

Τα δρομολόγια εκτός απροόπτου θα εκτελούνται από το "Αρβύτθι" το οποίο με προθυμία δέχθηκε την πρόταση. Το πλωτό λεωφορείο είναι πλήρως εξοπλησμένο και πληροί όλους τους κανόνες ασφαλείας
(ομπρέλες, ρετσινάδες, σωσίβια). Τα δρομολόγια θα αρχίσουν με τις πρώτες τροπικές καταιγίδες ενώ στα εγκαίνια θα υπάρχει μπουφέ, προσφορά των καταστημάτων "Ανάση".



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια