Tου "Κίτσου η Μάνα" στο Χάρβαρντ


Ταξίδι σε πρωτόγνωρα μουσικά μονοπάτια είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν σε εκδήλωση του τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ
Το κορυφαίο πανεπιστήμιο, διοργανώνει κάθε χρόνο μία γιορτή για τους φοιτητές του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών (Department Of Greek Studies, η αλλιώς DOGS) και της οικογένειας τους. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διεξάγονται αγώνες ελληνικού περιεχομένου (διαγωνισμός κατανάλωσης κεφτέδων, παρασκευή καλύτερου φραπέ κτλ) αλλά και παραδοσιακές μουσικές παραστάσεις.

Φέτος ήταν η σειρά της Καλύμνου να ακουστεί και μέσα από την ιδιαίτερη μουσική της να γίνει γνωστή και στους επιστημονικούς κύκλους. Οι διοργανωτές σε μια κίνηση-έκπληξη, έφεραν κάλεσαν γνωστό συγκρότημα το οποίο και έπαιξε παραδοσιακούς σκοπούς του νησιού μας. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τραγούδια όπως "Του Κίτσου η Μάνα", "Ποτές μου δεν ηξόμεινα", "Μαρή Διαόλου Κόρη" και άλλες παρόμοιες επιτυχίες.

Αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση της τσαμπούνας, στα μέσα της εκδήλωσης, που έπαιξε το αθάνατο hit "Σα' θέλεις για να παντρευτείς". Ο έντονος ήχος του οργάνου σε συνδυασμό με την απειρία των καλεσμένων σε αυτά τα ακούσματα, προκάλεσαν πανικό με αποτέλεσμα ο κόσμος να φύγει πανικόβλητος από την αίθουσα εκδηλώσεων.

 "Σε γενικές γραμμές η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία" δήλωσε ο Διευθυντής του DOGS, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει τις φήμες που θέλουν κάποιους από τους καλεσμένους να έχουν πάθει παράκρουση και να παραμιλούν "Μαγδαληνή, Μαγδαληνή"

Aπο την Washington για τον Αχινιό της Καλύμνου, P.League

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια