Κύμα λεηλασίας στα μανάβικα με την άφιξη των αναρριχητών! (+φωτογραφίες)


Σε κατάσταση πολικορκίας έχουν τεθεί τα μανάβικα του νησιού το τελευταίο διήμερο καθώς με την έλευση των αναρριχητών (εν όψει του φεστιβάλ) έχουν εξαφανιστεί τα φρούτα και τα λαχανικά!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Καλύμνου, τα αποθέματα των καταστημάτων σε  λαχανικά και τα φρούτα, εξαντλούνται με δραματικούς ρυθμούς και αναμένεται εξαφάνιση τους το Σάββατο 12/10, όταν και το φεστιβάλ φτάνει στην κορύφωσή του. Οι ιδιοκτήτες των μανάβικων δηλώνουν έκπληκτοι με την πρωτοφανή αυτή κατάσταση, ενώ οι παλαιότεροι ξαναζούν εποχές κατοχής.

Ως γνωστόν οι αναρριχητές, λάτρεις της υγιεινής διατροφής, τρέφονται αποκλειστικά με φρούτα και λαχανικά. Με την παρουσία του φεστιβάλ στο νησί μας η προσέλευση τους ήταν τεράστια, με αποτέλεσμα να υπάρξει και η ανάλογη ζήτηση στα σούπερμάρκετ και τα μανάβικα. Τα καφάσια στον "Σμαλιό" είχαν ήδη αδειάσει απο το βράδυ της Πέμπτης, ενώ σειρά είχε και ο "Βιδάλης. Ενα-ένα τα σουπερμάρκετ γεμίζουν απο κοκκαλιάρηδες χορτοφάγους που κάνουν ουρά στα φρούτα και αδειάζουν τα ράφια με τους χυμούς.

Λόγω της εξάντησης των οπωρολαχανικών δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις τόσο από τους ντόπιους όσο και απο τους αναρριχητές που δεν έχουν τί να φάνε. "Μόνο φρούτα τρώσι, το παιΐ μου. Λαπιεύουσι όλη μέρα με την ταραζίκα στην πλάτη. Τώρα πως θα κάμομε τη σαλάτα που ηπήρασι ούλες τις ντομάτες;" δηλώνει η Θεία Ειρήνη στον Αχινιό. Από την άλλη πλευρά, ο Louis Vuitton, αναρριχητής από τη Γαλλία, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του: "Πήγα να πάρω 2 μήλα για να φάμε μεσημεριανό με τη γυναίκα μου αλλα δεν βρήκα πουθενά. Ευτυχώς το πρωι φάγαμε καροτάκι και είμαστε χορτάτοι"

Το γραφείο αντιμετώπισης κρίσεων του Δήμου συνιστά ηρεμία και παρότρεινε τα καταστήματα που έχουν αποθέματα, να παραμείνουν ανοιχτά και την Κυριακή. Την ίδια ώρα, στα σημεία με μεγάλο αναρριχητικό ενδιαφέρον (Καστέλι, Αργινώντα), έχουν κάνει την εμφάνισή τους πωλητές που εκμεταλλεύονται την πείνα των αναρριχητών και πουλούν φρούτα σε τιμές μαύρης αγοράς.
Ένα δείγμα της αισχροκέρδειας, αποτυπώνεται στον παρακάτω τιμοκατάλογο που βρέθηκε σε σινοπόι στο Καστέλι.

Oι τιμές είναι ανά τεμάχιο και όχι το κιλό






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια