Μήνυση τουρίστριας στο Δήμο Καλύμνου!



Αποδέκτης μιας απρόσμενης δικαστικής κλήτευσης έγινε την Παρασκευή ο Δήμος Καλύμνου.
Οι υπεύθυνοι αλληλογραφίας του δημαρχείου δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν έλαβαν μια μηνυτήρια αναφορά εκ μέρους μίας τουρίστριας (ελληνίδα) η οποία πρόσφατα είχε επισκεφθεί το νησί μας. Η κατηγορία; Πρόκληση πονοκεφάλου εκ προθέσεως!

Συγκεκριμένα, η τουρίστρια (Ελευθερία Π.), κατηγορεί τους Καλύμνιους για την παράξενη προφορά τους και ιδιαιτέρως το "ζ", το οποίο και όπως φαίνεται της προκάλεσε ανεπανόρθωτες ημικρανίες κατά την διαμονή της στην Κάλυμνο αλλά και μετέπειτα. "Από τη στιγμή που έφτασα, άκουγα ένα ασταμάτητο βουητό. Στην αρχή νόμιζα πως ήταν τα τζιτζίκια, αλλά μετά κατάλαβα πως ήταν οι ντόπιοι που μιλούσαν. Πίστευα πως θα το συνηθίσω μα το πράγμα γινόταν όλο και χειρότερο. Έφτασα σε σημείο να μη βγαίνω καθόλου για να μην ακούω αυτό το έντονο "ζ" " αναφέρει η ενάγουσα.

Όπως υποστηρίζει η Ελευθερία, οι Καλύμνιοι χρησιμοποιούσαν επίτηδες λέξεις με "ζ" ώστε να την ζαλίσουν περισσότερο. "Ζάμι", "Ζάναρα","Πεζούλες" "Ζίζικες", "Παζάρεμα" ήταν κάποιες από τις λέξεις που η άτυχη κοπέλα άκουγε διαρκώς το διάστημα που έμεινε στο νησί μας. "Δεν έκανα ψώνια, γιατι συνεχώς θα έπρεπε να ακούω για "ζζάντες", απέφευγα να φάω στην ταβέρνα γιατί μου έλεγαν συνεχώς να πάρω "μερμιζζέλι". Ήταν σκέτος εφιάλτης. Αν δεν θεραπευτεί το πρόβλημά μου, σκέφτομαι να τους μηνύσω και για ηχορύπανση" 

Μένει λοιπόν να δούμε την εξέλιξη αυτής της απίστευτης υπόθεσης και αν η τοπική μας διάλεκτος έχει τόση δύναμη ώστε να προκαλέσει ακόμα και ζζαλάδες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια